HOSTING WEB STRANICA

Web hosting je usluga koja omogućava vašoj web stranici da bude dostupna na internetu. Hosting je nešto poput najma prostora na internetu za vašu web stranicu. Zamislite da je vaša web stranica kao trgovina, a hosting je poput prostora u trgovačkom centru gdje držite svoje proizvode. Kada netko želi posjetiti vašu trgovinu, moraju doći u taj trgovački centar. Hosting je taj virtualni prostor na internetu gdje su smješteni svi sadržaji vaše web stranice, poput teksta, slika i videa. To omogućava korisnicima pristup vašoj web stranici putem internetskog preglednika i uvid u sve što ste tamo postavili.

KLJUČNI POJMOVI
WEB HOSTINGA

Serveri su moćni računalni sustavi koji pohranjuju i upravljaju vašim web sadržajem. Web hosting pružatelji imaju različite vrste servera, uključujući dijeljene servere, virtualne privatne servere (VPS) i dedicirane servere.

Shared ili dijeljeni hosting je vrsta web hostinga u kojoj više web stranica dijeli isti fizički server i njegove resurse. To je često najjednostavniji i najpristupačniji oblik hostinga i često se koristi za manje web stranice, blogove i osobne stranice.

VPS hosting, što znači Virtual Private Server hosting, predstavlja korak iznad shared hostinga u smislu resursa i kontrole. U VPS hostingu, jedan fizički server podijeljen je na virtualne privatne servere, svaki s vlastitim operativnim sustavom i resursima. Svaki VPS djeluje kao neovisan server, ali dijeli fizički hardware s drugim VPS-ovima. VPS servere predlažemo za web stranice s većim prometom i zahtjevnijim aplikacijama.

Dedicated hosting, ili posvećeni hosting, je visoko napredna vrsta web hostinga koja pruža puni fizički server za jednog korisnika ili klijenta. To znači da nemate konkurenciju za resurse s drugim korisnicima. Dedicated serveri pružaju najviše performanse u usporedbi s drugim vrstama hostinga. To je idealno za web stranice s velikim prometom, aplikacije koje zahtijevaju mnogo resursa i zahtjevne online trgovine.

Cloud hosting je moderna i skalabilna vrsta web hostinga koja koristi resurse s više virtualnih servera koji su povezani u “oblaku”. Cloud hosting je popularan izbor za mnoge web stranice i tvrtke jer pruža visoku dostupnost, skalabilnost i pouzdanost. Osim toga, omogućava brzu implementaciju promjena i plaćanje samo za resurse koje koristite.

To je količina podataka koju vaša web stranica može prenositi posjetiteljima u određenom vremenskom razdoblju. Veća prometna dozvola obično rezultira bržim učitavanjem web stranice.

To je količina prostora koju imate na serveru za pohranu datoteka, slika, videa i drugog sadržaja. U svim našim hosting paketima moguće je nadograditi prostor u bilo kojem trenutku.

SSL certifikat (Secure Sockets Layer certifikat) je sigurnosna mjera koja osigurava da podaci koji se razmjenjuju između web preglednika korisnika i web servera budu šifrirani i zaštićeni od potencijalnih napadača. Svi naši hosting paketi dolaze sa automatski instaliranim SSL certifikatom.

Ovo je alat koji vam omogućuje upravljanje raznim aspektima vašeg hosting računa i web stranice, uključujući instalaciju aplikacija (WordPress), upravljanje sadržajem, domenama, e-poštom i sigurnošću.

BESPLATNE KONZULTACIJE

Ako ste zbunjeni raznim opcijama za web hosting, zatražite naše stručno vodstvo kako biste pronašli savršen hosting za vaše projekte. Kada definiramo sve vaše potrebe za web stranicu ili projekt, preporučit ćemo vam hosting koji najbolje odgovara vašim zahtjevima i budžetu. Ako već imate hosting, pomoći ćemo vam pri migraciji na bolji hosting.

PREMIUM WEB DESIGN & SOCIAL MEDIA AGENCY

FACEBOOK Pratite nas!

Copyright by PEPERIT © 2024.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.